Позициа на БСП Пловдив: В синхрон с интересите на пловдивчани и вслушвайки

...
</TD
>Позициа на БСП Пловдив: В синхрон с интересите на пловдивчани и вслушвайки
Коментари Харесай

БСП Пловдив: Кметът и неговият екип предизвикаха хаос по пътищата в града

Позициа на БСП Пловдив: 

В синхрон с ползите на пловдивчани и вслушвайки се в мнението на специалистите, показваме безапелационна позиция срещу провокирания от градоначалника и неговия екип безпорядък по пътищата на града и настояваме за по-разумно ръководство!

За следващ път екип на следващ кмет на община Пловдив опитва с кръстовището при Водната палата на бул. " Марица юг “. А, сред прочее, то към момента е в гаранция, която на секундата изчезва със започване на строителството на пробива.

Широкоразпространената процедура на ГЕРБ - работа на инженеринг, е скъпо мероприятие, водещо до задънена улица, ремонт на ремонта и транспортен проблем, макар неотдавна положения нов асфалт! Съсловните организации: Съюза на архитектите в България, Камарата на инженерите в капиталовото планиране, Университета по архитектура, строителство и геодезия, от дълго време са жигосали тази порочна процедура, при която възложителят не получава най-хубавото и издържано техническо решение, което заслужава град като Пловдив. 

Инженерингът като събитие в българската политика води до безотговорно изсмукване на финансовия капитал на общината в интерес на стеснен кръг компании, без никаква действителна изгода от следващо експлоатиране на трасетo. Защо ГЕРБ имат потребност строителят да им е медиатор сред общината (държавата) и проектанта? Не беше ли за тях медиатор мръсна дума, синоним на спекулация?

Считаме, че е належащо да се отстрани процедурата " инженеринг “ при възлагането на значими за града инфраструктурни обекти. Общината следва да разпореди и утвърди план, който да  премине публично разискване и едвам по-късно да се разпореди строителство. Подлезът на бул. " Марица юг “, или така наречен пробив под Водната палата, се взема решение на парче. Необходимо е преди този момент реконструиране на бул. " Марица север “ и цялостна визия по какъв начин да се реорганизира придвижването, включвайки всички съществуващи и бъдещи мостове по реката със съответните развръзки, в това число обещания, само че неосъществен от ГЕРБ мост на бул. " Копривщица “.

Като градивна съпротива настояваме в незабавен порядък да се изготви стратегия със периоди и надлежно финансиране във връзка с:

1. Премахване на стеснението на ул. “Даме Груев “;

2. Изготвяне на компютърна симулация на възлите - Водна палата – северен бряг на Марица с прилежащите мостове, за което Община Пловдив разполага с нужния програмен продукт и може да го използва;

3. Проектиране на мост " Голямоконарско шосе “ – бул. " Копривщица “;

4. Премахване на тежкотоварното жп придвижване по бул. " Копривщица “ и обезпечаване на трамваен транспорт;

5. Провеждане на отчуждителни процедури по ул. " Гладстон “ и бул. " Пещерско шосе “.

6. Разширение на бул. " Пещерско шосе “;

7. Разширение на бул. " Васил Априлов “;

8. Разширение на " Коматевско шосе “;

9. Разширение на ул. " Гладстон “. 

Всички тези строителни мероприятия следва да бъдат извършени в условия, оптимално щадящи комфорта на обитаване на пловдивчани, запазвайки допустимо най-облекчен метод на напредване на жители и коли по време на строителствата.

Всеки един план следва да се преглежда в подтекста на общата транспортна скица, като се възнамерява реалистично резултатът от него. Към сегашния миг придвижването е контролирано по този начин, че при отпушването на трафика на едно място, той се насочва към друго, където още веднъж се получават тапи.

Считаме, че недомисленото и некоординирано осъществяване на значимите инфраструктурни обекти в града е една от главните аргументи, дружно с трагично работещите светофарни уредби в режим " алена вълна “, за непрекъснатите тапи, за неодобрение от страна на пловдивчани и за сложното напредване из целия град! 

Пловдив заслужава по-добра инфраструктура и рационално ръководство!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР